Beiratkozás, körzetes utcáink 1. osztályos beiratáshoz

 

Körzeteink

Búzavirág utca - teljes utca

Füredi u. 138 - végig

Füredi u. 57 - végig

Iparos utca

Kaposfüred városrész - felső tagozat

Jováncai tanya

Kinizsi Lakótelep

Kinizsi utca

Mérői köz

Pipacs utca

Juta - felső tagozat

Magyaregres

1-2-3-4-5. évfolyam:

Nádasdi dülő - teljes utca

Nádasdi utca (páros)

 

A tanulói jogviszony keletkezésének szabályai, eljárási rendje

A tanuló a tagiskolával tanulói jogviszonyban áll, mely felvétel vagy átvétel útján keletkezik. A felvételről vagy átvételről az iskola főigazgatója dönt, a tagintézmény igazgatójának tájékoztatása alapján. A tanulói jogviszonnyal kapcsolatos kérdéseket a 20/2012. (VIII. 31.) EMMI rendelet 21-25. §.-ai részletesen szabályozzák.

Tanköteles gyermek felvétele

A tagiskola köteles felvenni a tanulót, ha körzetéhez tartozik . A felvételt az intézmény akkor tagadhatja meg, ha a felvétel osztálylétszám korlátba, vagy az Alapító okiratban foglalt iskolai maximum létszámba ütközik.

A beíratás után nyolc munkanapon belül az iskola főigazgatója dönt a felvételről, illetve elutasításról a tagintézmény igazgatójának tájékoztatása alapján. A tagiskola igazgatója erről a szülőket írásban értesíti.

Az elsős tanulók osztályba és csoportba sorolásáról a szülői kérések figyelembevétele alapján, a tagintézmény igazgató javaslatára, a nevelőtestület dönt.

Tankötelessé vált tanulókkal kapcsolatos sorsolási eljárásrend

A sorsolás lebonyolításának jogszabályi hátterét a 2011 évi CXC köznevelési törvény, ill. a 20/2012 (VIII. 31.) EMMI rendelet biztosítja.

 A 1. osztályosok beiratkozását követően két munkanapon belül összesítésre kerül, hogy mely csoportba tartozók között nem tudja teljesíteni az intézmény a felvételi, átvételi kérelmet helyhiány miatt.

Az összesítést követően két munkanapon belül a főigazgató a tagintézmény-igazgatókkal egyeztető megbeszélésen vesz részt. A megbeszélés témája a felvételi kérelmet helyhiány miatt teljesíteni nem tudó tagintézményekben a felvételi kérelmet kérő tanulók adatainak áttekintése, elemzése.

 A tagintézményi egyeztetést követő munkanapon a főigazgató értesíti a megye központi tankerület igazgatóját, kérve a hivatalos – közjegyző által felügyelt – sorsolás megszervezését.

A sorsolás helyét, idejét, a felügyelő közjegyzőt a megye központi tankerület igazgatója jelöli ki. A sorsoláson részt vesznek a felvételi, átvételi kérelmet benyújtók törvényes képviselői, a főigazgató, a megye központi tankerület igazgatója vagy az általa képviseleti joggal megbízott hatósági személy.

 A sorsolás időpontjáról az érintetteket hivatalos postai küldeményben a főigazgató értesíti ki.

A felsőbb évfolyamra történő tanulói felvétel

 A 20/2012. (VIII. 31.) EMMI rendelet 23.§ (6) bekezdése lehetővé teszi a tanuló átvételét a tanítási év során.

A tagiskolánkban emelt szintű informatikai képzésben való részvételre van lehetőség, mely vonzó lehet az érdeklődő tanulók számára. Felvétel esetén a szülő nyilatkozik, hogy vállalja az emelt szintű képzéssel járó többletterheket.

Felsőbb évfolyamokra történő tanulói felvétel előtt előzetes konzultáció szükséges az érdeklődőkkel, majd az egyedi körülmények mérlegelése alapján, a tagiskola-igazgató javaslatát figyelembe véve a főigazgató dönt a felvételről.

Kedvező döntés esetén a tagiskola igazgatója befogadó nyilatkozatot állít ki a tanuló számára.

Jelenlévő felhasználók
Jelenleg 0 felhasználó és 1 vendég van a webhelyen.
Eseménynaptár
« november 2161 »
hkszecspszov
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Mi is következik...?
  • Nincs új esemény

Belépés

Ajánlja fel adója 1%-át!

GYERMEKEINKÉRT Alapítvány
Kaposvár, Búzavirág utca 21.
Alapfokú oktatás, támogatás

Adószám: 19196064-1-14

Köszönjük támogatását!